Skip to content
06-22494886 info@simmestalent.nl

Dat een hoog verzuimpercentage werkgevers veel geld kost, weten de meeste bedrijven wel. Maar de invloed gaat verder. Hoog verzuim betekent meer werkdruk voor je ‘gezonde’ medewerkers. En wat denk je van het imago naar buiten toe?  Is je verzuim laag, dan word je eerder gezien als een aantrekkelijke werkgever. Heeft jouw bedrijf een hoog verzuim? Dan is er gelukkig ook goed nieuws. Door het inzetten van de juiste instrumenten kun je een groot deel van je verzuim verlagen of zelfs voorkomen.

Werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met de juiste coaching en begeleiding weer passend werk vinden. Na een periode van langdurig ziek zijn, lijkt de stap richting werk vaak ver weg. Soms past de huidige werkomgeving niet meer bij de werknemer of is re-integratie in de huidige baan niet meer mogelijk. Met de juiste coaching en begeleiding is het mogelijk om weer passend werk te vinden en met plezier weer aan het werk te gaan Als werkhervatting binnen de eigen organisatie (1e spoor) niet meer mogelijk is, kan re-integratie 2e spoor een oplossing zijn. Door de Wet Verbetering Poortwachter is de werkgever verplicht een werknemer extern te re-integreren. Met re-integratie 2e spoor begeleidt ik de werknemer bij het vinden van een andere baan buiten de organisatie. Belangrijk is dat de betrokkene weer perspectief heeft en de werkgever voldoet aan de wettelijke verplichtingen

Voor het re-integratie traject, de loopbaanbegeleiding en het outplacement traject doorloop ik de volgende fasen: Persoonlijk oriëntatie; arbeidsmarkt oriëntatie; ontwikkelen sollicitatievaardigheden; arbeidsmarkt benadering; werk en nazorg.

Back To Top